Ga naar hoofdinhoud

Thijs is een sportman die op vele terreinen zijn talenten inzet. Jarenlang was hij een basketballer op topsportniveau. Aansluitend heeft hij in de horeca en accountmanagement gewerkt. Thijs was zoekende naar een volgende carrière stap. Met zijn ervaring in de sportbranche wilde hij terug naar zijn roots: de sport. Hij wilde zich verder ontwikkelen in het geven van sportlessen en coachen van anderen op sportgebied. Maar hoe moest hij dit aanpakken?

Hij nam contact op met ZKIJ Werkt Door om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. Zijn ambitie was sport en de verbinding aangaan met mensen in het sportwerkveld . Na gesprekken met loopbaancoach Martine ontdekte hij dat hij niet voor één vaste werkgever wilde werken maar een combinatie zocht van meerdere klussen of opdrachten.

Loopbaancoach Tabolien van ZKIJ Werkt Door bracht Thijs in contact met SportSupport Kennemerland, waar hij onlangs werd aangenomen als clubkadercoach. Hij volgde een interne opleiding tot LRS 3 (Leider Sportieve Recreatie 3).

Bij SportSupport Kennemerland zit Thijs helemaal op zijn plek: hij is hij mede verantwoordelijk voor het organiseren van uiteenlopende evenementen en recreatieve activiteiten in de wijk en begeleidt trainers en coaches bij sportverenigingen. Daarnaast is hij een aantal uur per week actief als Clinic trainer bij middelbare scholen en het speciaal onderwijs, waar hij jongeren de fijne kneepjes van basketbal aanleert. Thijs geeft hun positieve aandacht en leert hen dat winnen en verliezen bij de sport hoort.

Thijs is erg blij met de kans die hij heeft gekregen door contact op te nemen met ZKIJ Werkt Door.

Als jij net als Thijs op zoek bent naar de juiste weg naar werk, dan kan ZKIJ Werkt Door je kosteloos en zonder verplichtingen helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn!

Back To Top