Ga naar hoofdinhoud

Roger (51) was jaren uit het arbeidsproces geweest vanwege de zorg voor zijn gezin en mantelzorg voor zijn ouders. Hij meldde zich bij ZKIJ Werkt Door, omdat hij een reguliere baan zocht en zelfvertrouwen miste om te solliciteren. Hij was onzeker over zijn positie: ‘Wie zit er nog op mij te wachten na jaren niks doen?’ was zijn belemmerende overtuiging.

Bij ZKIJ Werkt Door ontmoette hij loopbaancoach Martine, die hem hielp te werken aan bewustwording van zijn opgebouwde competenties in zijn levens- en loopbaan. Samen brachten ze in kaart wat hij allemaal wél had gedaan, zoals het regelen van zorg, het aanvragen van budgetten en het afstemmen met diverse zorgaanbieders. Ook werkte hij met Martine aan het upgraden van zijn CV en verwoorden van zijn motivatie. Roger is cijfermatig onderlegd en houdt van werken met feiten, data en cijfers.

Toen zijn profiel helder was, bracht Martine hem onder de aandacht bij de collega’s van ZKIJ Werkt Door. Via Tabolien (projectleider en loopbaancoach) werd hij voorgesteld bij een administratiekantoor in Heemstede die een financieel administratief medewerker zochten. Juist het benoemen van zijn inzet als mantelzorger, was voor dit bedrijf een reden om met hem in gesprek te gaan. Roger werd aangenomen en is erg blij met deze baan in het familiebedrijf. Zowel de inhoud van het werk als de sfeer binnen het bedrijf bevallen hem erg goed.

Via ZKIJ Werkt Door krijgt de werkgever de helft van de opleidingskosten voor een opleiding Praktijkdiploma Boekhouden vergoedt. Bovendien is er via ZKIJ Werkt Door voor de werkgever een tijdelijke maatregel loonkostensubsidie vanuit de gemeente Haarlem ingezet.

De werkgever heeft nog plek voor uitbreiding van een nieuwe financieel administratief medewerker. Als je interesse hebt neem dan contact op met ZKIJ Werkt Door via het invulformulier bij Ik zoek werk op onze website.

Back To Top