Ga naar hoofdinhoud

Ferry (31) wilde graag omscholen naar de ICT. Via zijn jobcoach van IJmond Werkt! werd hij doorverwezen voor een gesprek bij ZKIJ Werkt Door.

Adviseur Carla Veldt wees hem op de mogelijkheid een open dag te bezoeken bij Techgrounds, die diverse opleidingen biedt binnen de ICT. De oriëntatie-cursus voor ICT-supportmedewerker die Ferry aansluitend ging volgen gaf hem voldoende inzicht in dit beroep en de doorgroeimogelijkheden binnen de ICT..

“Door kennis te maken ontdekte ik dat de ICT-richting echt iets voor mij is. Het beeld dat ik vooraf had van dit vakgebied klopte bij mijn droom om te gaan werken binnen de ICT en de kansen die ik zie om door te groeien!”

Met trots laat hij zijn behaalde participatiediploma vanuit Techgrounds op de foto zien.

Vanaf 1 mei jl. is Ferry gedetacheerd bij Reuzado ICT Services; een bedrijf gericht op inkoop- en hergebruik van hardware. Dit noemen we ook wel refurbishing van ICT-producten. Het werk binnen de ICT ervaart Ferry als uitdagend: “Ik ben nog lang niet uitgeleerd binnen dit mooie vakgebied. Het biedt mij voldoende afwisseling.” Ferry wil aansluitend een mbo3-leerwerktraject volgen binnen de ICT.

Wil jij ook aan de slag in een ander werkveld, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je benieuwd of omscholing naar de ICT of een ander vakgebied iets voor jou is? Neem contact op met ZKIJ Werkt Door om de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact op

Back To Top