Ga naar hoofdinhoud

In de regio Zuid-Kennemerland en IJmond werken organisaties op de arbeidsmarkt actief samen. Hiermee willen we extra ondersteuning bieden aan mensen die dit nodig hebben om werk te vinden of te behouden.

Ons doel? Jou laten zien welke routes mogelijk zijn op weg naar werk. Dit kan bijvoorbeeld door met elkaar te kijken naar omscholingsmogelijkheden, naar kansen in een nieuwe sector of door je te helpen bij je sollicitatie. Ook ondersteunen we werkgevers met advies over instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. Samen zetten we een volgende stap!

RMT ZKIJ is een samenwerking van:

In de media

Kim helpt mensen verder: ‘Het levert je nieuwe kansen en perspectieven op.’

Van 18 tot en met 22 september 2023 is de Week van de Loopbaan: het…

Lees meer

De eerste editie van het Werkfestival is een feit!

In een zomerse en ontspannen sfeer kennismaken met bedrijven uit verschillende sectoren, wie wil dat…

Lees meer

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Nieuwe banen ontstaan, werkzaamheden verschuiven of oude banen verdwijnen. Verschillende sectoren kampen met een personeelstekort, terwijl mensen in andere takken juist hun baan kwijtraken.

Als jij in deze onzekere tijden zoekt naar nieuw werk, is het fijn als je daarbij zeker bent van passende begeleiding. ZKIJ Werkt Door luistert, adviseert en helpt jou. Bijvoorbeeld met om- en bijscholing, zodat je succesvol de stap zet naar werk in een kansrijke sector.

Onze dienstverlening is persoonlijk, vrijblijvend en gratis. Of je nu werknemer, starter op de arbeidsmarkt, zelfstandig ondernemer of werkgever bent; wij zijn er voor jou!

Neem meteen contact op

Contact opnemen is gratis en vrijblijvend. Laat je gegevens achter dan bellen we je terug om jouw situatie te bespreken en te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*
Kom ook met ons in contact via van onze spreekuren en onze inloopochtenden in Haarlem en Beverwijk!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top