Ga naar hoofdinhoud

Ben je op zoek naar werk, of denk je erover een (andere) baan te vinden? Dan kun je terecht op de site van het Werkbedrijf. Op Werk.nl vind je veel informatie over het vinden van werk. Je kunt er bijvoorbeeld vacatures vinden of je cv plaatsen, maar je vindt er ook veel informatie over kansrijke beroepen in jouw regio, tips voor het vinden van werk en informatie over baankansen

Tips over werk vinden 

Bij het vinden van een (nieuwe) baan komt een hoop kijken. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van werk, kijk dan eens rond bij de tips en informatie. Je vindt er kennis over allerlei onderwerpen, van het schrijven van een goed cv tot de overstap naar een ander beroep. Wat je situatie ook is, je vindt er dus bijna altijd een tip die je verder helpt. 

Een ander beroep kiezen? 

Denk je erover om aan de slag te gaan in een ander beroep? Bijvoorbeeld omdat er in je eigen beroep weinig werk te vinden is, of omdat het werk niet goed meer bij je past? Ook dan kun je op Werk.nl informatie vinden. Je vindt er bijvoorbeeld een stappenplan voor wanneer je overweegt een ander beroep te kiezen. Je kunt een webinar volgen over wat er allemaal bij een carrièreswitch komt kijken, ontdekt waar de beste kansen op de arbeidsmarkt liggen, en komt erachter welke baan goed bij jou zou passen. 

Ontdek jouw baankansen 

Benieuwd naar jouw baankansen in de regio? Op Werk.nl krijg je inzicht in beroepen met veel werk bij jou in de buurt. Je kunt er bijvoorbeeld zoeken op jouw gemeente of postcode. De site laat je dan zien in welke beroepen er in die buurt veel werk te vinden is. Denk je erover na om je om te laten scholen of een ander vak te leren, dan is het een goed idee hier eens naar te kijken. Kies je namelijk om je om te laten scholen naar een kansrijk beroep, dan is de kans dat je meteen aan de bak kunt groot. 

Hulp bij solliciteren 

Solliciteren kan een echte uitdaging zijn. Zo moet je bijvoorbeeld een sterk cv maken, een motivatiebrief schrijven en jezelf goed presenteren tijdens het sollicitatiegesprek. Op Werk.nl vind je tips over hoe je goed kunt solliciteren. Van het maken van een goed online profiel tot het voeren van een sollicitatiegesprek. Ook vind je er informatie over wat jouw rechten zijn bij het solliciteren. 

Vind vacatures 

Ben je helemaal klaar voor een nieuwe baan, en zoek je vacatures die bij je passen? Op Werk.nl vind je meer dan 100.000 vacatures in allerlei sectoren. Je kunt er ook direct solliciteren en interessante vacatures voortaan via de mail ontvangen. Zo blijf je op de hoogte en weet je het meteen wanneer er een leuke functie openstaat. 

Hulp nodig? ZKIJ Werkt Door is er voor jou! 

Wil je graag met iemand in gesprek over je carrière, baankansen of het vinden van (ander) werk? Dan staat ZKIJ Werkt Door voor je klaar. We helpen je gratis en vrijblijvend, wat je situatie ook is. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek! 

Back To Top