Ga naar hoofdinhoud

De minister voor Primair- en Voortgezet onderwijs reikte op 29 februari 2024 de 10.000e praktijkverklaring uit op Praktijkcollege de Schakel in Haarlem. Een echte mijlpaal dus!

De praktijkverklaring is er voor mensen die wel veel in de praktijk kunnen, maar geen diploma of certificaat hebben die dat bewijst. Als je geen diploma of certificaat hebt, kan dat het moeilijker maken om een baan te vinden of door te leren. Een praktijkverklaring is een waardering en bewijs voor wat je in de praktijk kan.

Je kunt een praktijkverklaring krijgen voor geleerde werktaken. Deze ‘werkprocessen’ leer je bij een werkgever. Inmiddels hebben al 10.000 mensen zo’n verklaring gekregen, wat het een succesvol middel maakt.

Iedereen heeft talenten

Praktijkleren met een praktijkverklaring is een uitkomst wanneer het lastig voor je is een volledig mbo-diploma of –certificaat te halen. De praktijkverklaring laat zien wat je in huis hebt, wat het vervolgens makkelijker maakt om een goede baan te vinden. Niet alleen leerlingen uit het praktijk- of het voortgezet speciaal onderwijs kunnen er gebruik van maken, maar ook voor volwassenen kan het een uitkomst zijn.

Denk je dat het behalen van een praktijkverklaring iets voor jou zou zijn? En wil je hierover verder in gesprek? Neem gerust contact met ons op. We denken graag gratis en vrijblijvend met je mee!

Back To Top