Ga naar hoofdinhoud

Op woensdag 17 april was de jaarlijkse participatiemarkt in de bibliotheek in Schalkwijk. Er waren bijna 1.000 bezoekers aanwezig, ondanks de regen en hagel. Allemaal ‘op weg naar’ meedoen in de samenleving, voor het eerst of opnieuw. Er kwamen allerlei mensen langs op de Participatiemarkt: zo waren er jongeren met een arbeidsbeperking, maar ook ouderen die alvast informatie opdeden over nuttig (vrijwilligers)werk om te doen tijdens hun (pre)pensioen. 

 Voor ieder wat wils 

Maar liefst vijftig organisaties uit de regio presenteerden zichzelf met hun informatiekramen, stuk voor stuk bezet door mensen die vragen konden beantwoorden. De kramen waren verdeeld in verschillende activiteiten, bijvoorbeeld gericht op mensen die een vraag hadden over een activiteit in de buurt of hun mogelijkheden om te leren. Ook waren er informatiekramen voor mensen die hulp of begeleiding nodig hadden of juist op zoek waren naar (vrijwilligers)werk.  

Aan de bak! 

Ook de bakfiets van ZKIJ Werkt Door was aanwezig en werd goed bezocht. Er zijn goede gesprekken gevoerd en veel mensen hebben zich aangemeld voor een persoonlijk vervolggesprek. We helpen hen graag verder met hun vragen over taal, het vinden van een baan of het volgen van een opleiding. 

Een succesvolle negende editie 

Dit was alweer de negende editie van de regionale Participatiemarkt. Het evenement wordt georganiseerd door participatiebedrijf Spaarne Werkt, Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Wil je meer weten over de Participatiemarkt? Bekijk dan de site. 

Kunnen we jou verder helpen? 

We helpen je graag verder met je vragen over het volgen van taalscholing, het begeleiden bij het vinden van een baan of het volgen van scholing. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe we jou kunnen helpen! 

Back To Top