Ga naar hoofdinhoud

Op de Dag van de Arbeid staan we stil bij de voortdurende inspanningen om werkzoekenden en werkgevers beter met elkaar te verbinden. Het kabinet maakt bekend dat er in elke arbeidsmarktregio een Werkcentrum wordt geopend. Met de oprichting van regionale Werkcentra worden de krachten nog meer gebundeld. De Werkcentra spelen een cruciale rol in het ondersteunen van mensen bij het vinden van werk, omscholing en andere werkgerelateerde zaken. 

Wat is een Werkcentrum?
Een Werkcentrum is een loket in de regio waar je met verschillende hulpvragen terechtkunt. Bijvoorbeeld wanneer je een vraag hebt over (het vinden van) werk, wanneer je je wilt laten omscholen naar een ander beroep of wanneer je niet weet welke baan echt bij je past. 

Waarvoor kun je bij een Werkcentrum terecht?
Je kunt bij een Werkcentrum terecht om: 

  • Te ontdekken welk beroep bij je past; 
  • Weer werkfit te worden; 
  • Jezelf te ontwikkelen door te leren; 
  • Hulp te krijgen bij het vinden van werk; 
  • Hulp te krijgen bij het leren van de Nederlandse taal voor werk. 

Gezamenlijke inspanningen voor werkgelegenheid
ZKIJ Werkt Door gaat samenwerken met verschillende partners in het Werkcentrum. Op deze manier worden deze diensten zo goed mogelijk afgestemd op de behoeften van werkzoekenden en wordt het netwerk van steun uitgebreid. Zo hopen we nog meer mensen op weg te helpen naar een baan die bij hen past.

Back To Top