Ga naar hoofdinhoud

Nieuwsbericht

Het regionale mobiliteitsteam ZKIJ Werkt Door is in september van start gegaan. Het doel van het team is om in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond werkloosheid te voorkomen of zo kort mogelijk te laten duren. ZKIJ Werkt Door biedt gratis ondersteuning aan mensen die hun baan (dreigen) te verliezen of die zich willen oriënteren op ander werk of een opleiding.

ZKIJ Werkt Door is een van de 35 regionale mobiliteitsteams die sinds vorig jaar in Nederland zijn opgezet. Ieder team is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, UWV, onderwijs, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), vakbonden (FNV en CNV) en werkgeversorganisaties.

Regionale mobiliteitsteams vullen de al bestaande dienstverlening van de samenwerkingspartners aan: ze zijn specifiek gestart om werkzoekenden een betere aansluiting te bieden bij beschikbaar werk. Er bestaat altijd het risico dat mensen werkloos raken, terwijl op andere plekken juist personeelstekorten kunnen ontstaan.

Regionale mobiliteitsteams zijn erop gericht om de overstap naar een kansrijke sector makkelijker te maken. ZKIJ Werkt Door kan daarbij, waar nodig, extra middelen inzetten, zoals intensieve begeleiding, coaching, scholing en leren in de praktijk. De dienstverlening is er ook voor jongeren en zelfstandige ondernemers die door de crisis zijn getroffen.

Werkgevers die kampen met een personeelsoverschot, kunnen bij ZKIJ Werkt Door terecht om voor hun medewerkers (tijdelijk) een andere baan te vinden. ZKIJ Werkt Door werkt nauw samen met WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond.

Kijk voor meer informatie of om contact op te nemen op zkijwerktdoor.nl. Meer informatie over het landelijke netwerk van mobiliteitsteams is te vinden op rijksoverheid.nl.

Back To Top