Ga naar hoofdinhoud
Medewerkers van ZKIJ Werkt Door
Medewerkers van ZKIJ Werkt Door | Beeld: ZKIJ Werkt Door

Lotte werkt voor ZKIJ Werkt Door, een initiatief van verschillende gemeenten en instanties. Samen zetten zij zich in om mensen te matchen met de juiste werkgever, om te scholen of ondersteuning te bieden richting de arbeidsmarkt. “Wij laten zien welke routes er mogelijk zijn om jou weer op weg te helpen”, vertelt Lotte.

Zit jij al een tijdje werkloos thuis, weet je niet wat voor werk het best bij jou past of zijn jouw kansen op de arbeidsmarkt kleiner geworden? Dan gaat ZKIJ Werkt Door samen met jou kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Samen weer op weg

Er zijn verschillende manieren om weer aan passend werkt te komen. Dit is per persoon verschillend. Voor de een is dat bijscholing in de vorm van een cursus of een nieuwe opleiding, voor de ander kan dat een rouwverwerking zijn na het verliezen van een baan. Lotte licht toe: “Wij hebben een klant geholpen die na twintig jaar werken in de WW (Werkloosheidsuitkering) terecht kwam. Wij hielpen hem met een training rouwverwerking nadat hij zijn baan verloor. Dit kan heel goed helpen om er weer bovenop te komen en met nieuwe energie de arbeidsmarkt op te gaan. Wij werken met heel veel verschillende instanties samen. Van vakbonden tot onderwijsinstellingen. Dit betekent dat we voor veel verschillende problemen oplossingen hebben.”

Lees verder onder de foto >

Op weg met de bakfiets
Weer op weg! | Beeld: ZKIJ Werkt Door

De dienstverlening

De dienstverlening van ZKIJ Werkt Door is verdeeld over vijf pijlers. De pijlers vatten de onderdelen samen waar zij jou mee kunnen helpen. Deze zijn:

  • Keuzehulp: hier wordt er gekeken naar waar je goed in bent, wat je competenties zijn, wat jij wilt en wat er goed bij je past. Je krijgt hulp bij het zoeken van een baan die het beste bij jou en jouw wensen past. Je moet immers wel met plezier naar je werk gaan!
  • Werkfit: zit je niet goed in je vel of ben je langdurig ziek geweest? Geen probleem. Zo krijg je hulp bij het opstellen van je cv en kun je hulp bij solliciteren krijgen of een training om je zelfvertrouwen weer op te bouwen.
  • Taal: heb je moeite met taal of andere basisvaardigheden? Dan zijn er verschillende trajecten waar je in terecht kunt die gericht zijn op het verbeteren van jouw Nederlands, rekenen of computervaardigheden
  • Leren: wil je iets nieuws of iets extra’s leren? ZKIJ Werkt Door helpt je ook graag als je (weer) wil studeren, een specifiek beroep leren of een cursus wil volgen. Wist je dat er ook veel mogelijkheden zijn om te leren en werken tegelijk? In sommige gevallen kan ZKIJ Werkt Door de opleiding zelfs voor je betalen.
  • Werk vinden: als je weet wat je zoekt, dan kan ZKIJ Werkt Door je samen met het Werkgeversservicepunt helpen een werkgever te vinden die bij je past.

Wat het probleem ook is, ZKIJ Werkt Door kijkt met jou mee naar jouw situatie. “Er is voor iedereen een oplossing. Samen komen we er sowieso uit!”

Lees verder onder de foto >

Een folder van ZKIJ Werkt Door
Een folder van ZKIJ Werkt Door | Beeld: ZKIJ Werkt Door

Doelgroep

ZKIJ Werkt Door focust zich niet op bepaalde leeftijden, achtergronden of geslacht. Echt iedereen is welkom. “Wij maken geen onderscheid in de mensen die wij te hulp willen schieten”, vertelt Lotte. “Het enige wat telt is dat je duidelijk bent over jouw situatie en wat je graag zou willen doen. Zo kunnen we jou het beste helpen.”

Aan de bak!

Ben jij werkzoekende, dreig jij jouw werk kwijt te raken of wil je ander werk? ZKIJ Werkt Door helpt je daarmee. “Wij zijn dit initiatief gestart voor de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken”, vertelt Lotte. “Door deze samenwerking beschikken wij over alle tools om veel problemen op te kunnen oplossen. Meld je daarom snel aan!

 

Back To Top