Ga naar hoofdinhoud

Stel dat je als ondernemer al jaren succesvol aan de weg timmert met je eigen foodtruckconcept. Maar dan komt de coronacrisis en staat alles opeens op losse schroeven. Hoe ga je verder? Het overkwam Alexander uit Haarlem. Hij ging zelf aan de slag om zijn toekomst opnieuw vorm te geven. Voor het laatste puzzelstukje klopte hij aan bij ZKIJ Werkt Door.

Met een tot prachtige foodtruck omgebouwde Renault Estafette uit 1980, was Alexander onder de naam ‘Spelty’ al jaren aanwezig op food- en dancefestivals, silent disco-feestjes en bedrijfsuitjes. Hier verkocht hij geen goedkope hotdogs, slappe frieten of smakeloze diepvriesburgers, maar rijkelijk belegde pannenkoeken gemaakt van een ambachtelijk gemalen, biologisch speltmeel.

Het foodtruckconcept was een groot succes. Maar in maart 2020 brak de coronacrisis uit en werden alle evenementen afgelast. Opeens werd Alexander gedwongen zijn hele toekomst opnieuw te overdenken. Hij besloot dat hij niet meer alleen van de evenementenbranche afhankelijk wil zijn.

Alexander had altijd al interesse in vastgoed en makelaardij en ging in gesprek met verschillende ondernemers in de vastgoedbranche. Hierop nam hij zich voor om zich bij te laten scholen tot vastgoedmarketeer. Op eigen initiatief volgde hij cursussen vastgoedstyling, vastgoedfotografie en inmeten. Met deze kennis kan Alexander makelaars en particulieren ondersteunen bij de verkoop van woningen.

Eén opleiding ontbrak nog. Als Alexander ook de cursus EP-W Basis – Woningen succesvol af zou ronden, mocht hij woningen volgens de nieuwste methode op hun energieprestaties beoordelen en daar een Energielabel aan verbinden. Omdat deze methode sinds 2021 verplicht is bij de verkoop van woningen, is er momenteel veel werk voor mensen met kennis op dit gebied.

Alexander deed een aanvraag bij ZKIJ Werkt Door. Omdat deze cursus goede kansen op werk oplevert, gecombineerd met Alexanders ondernemerschap en doorzettingsvermogen, heeft ZKIJ Werkt Door de opleiding gefinancierd. Inmiddels heeft Alexander die afgerond en kan hij verder als zelfstandige in de vastgoedbranche.

Dat betekent niet dat zijn foodtruck voor altijd in de garage zal blijven staan. Zodra evenementen en festivals weer worden toegelaten, hoopt Alexander met beide interesses bezig te kunnen blijven: bezoekers tijdens festivals en evenementen van heerlijke pannenkoeken voorzien en ondertussen woningen professioneel in de markt zetten. Zo is hij niet meer afhankelijk van één branche en ziet Alexander de toekomst weer rooskleurig in.

Back To Top