Ga naar hoofdinhoud

In een zomerse en ontspannen sfeer kennismaken met bedrijven uit verschillende sectoren, wie wil dat nu niet? Op 6 juni kwamen ruim 350 werkzoekenden en 60 werkgevers samen op het Werkfestival op Nova Campus Beverwijk. Het Werkfestival werd georganiseerd door ZKIJ Werkt Door, WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond en Nova College.  

© JudithCapponFotografie
© JudithCapponFotografie

Inspiratie opdoen voor nieuw werk 

De sfeer was meteen goed, mede dankzij het lekkere weer, de aanwezige dj en enkele complimentenmeisjes die de bezoekers op vrolijkheid en positiviteit trakteerden. Op het inspiratieplein kreeg men ter plaatse sollicitatietips en konden bezoekers met een VR-bril ontdekken hoe het is om verschillende beroepen uit te oefenen. De beste plek om inspiratie op te doen voor een nieuwe baan of omscholing! 

© JudithCapponFotografie
© JudithCapponFotografie

Een leven lang ontwikkelen 

Op het Werkfestival kon je niet alleen terecht voor inspiratie voor een nieuwe baan. Het Nova College liet werkzoekenden kennismaken met de mogelijkheden voor volwassenenonderwijs en omscholing. Zo zijn er verschillende manieren voor een Leven Lang Ontwikkelen, van een bbl-traject tot aan een praktijkleerroute. 

© JudithCapponFotografie
© JudithCapponFotografie

Kennismaken met bedrijven in festivalsfeer 

Natuurlijk was er ook meer dan genoeg tijd om werkgevers uit de regio te leren kennen. Ruim zestig bedrijven uit verschillende sectoren, bijvoorbeeld de techniek en de zorg, waren aanwezig. Onder het genot van een snack of een ijsje werden ervaringen uitgewisseld en over mogelijke vervolgstappen gesproken. De gesprekken tussen werkgevers en werknemers hebben geleid tot vervolgafspraken, en zorgen de komende tijd hopelijk voor definitieve goede matches. 

© JudithCapponFotografie
© JudithCapponFotografie

Bekijk hieronder de aftermovie!

Blijf op de hoogte! 

Het Werkfestival was een groot succes! Ben je benieuwd naar de andere evenementen die ZKIJ Werkt Door voor werkzoekenden organiseert? Volg ons dan op Facebook of LinkedIn en blijf op de hoogte.  

Heb je een vraag over werk of omscholing? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend en kosteloos advies. 

Back To Top